Gratis verzending vanaf 50 euro!

2024 belooft een cruciaal jaar te worden voor cannabis, nationaal en internationaal. En dus ook voor Green Grown, de Nr.1 Cannabis Store in België. 

Nieuwe wetgeving in Amerika, nakende legalisering van recreatieve consumptie in verschillende Europese landen, toenemend bewustzijn van medische en milieuvoordelen, game changers op de CBD-markt…: de cannabismarkt is in volle ontwikkeling. En Green Grown surft mee.

 1. Europa laat autoflowering toe van vezelhennepzaad (en dus ook van CBD wiet)

  Klinkt wat technisch, maar deze maatregel maakt voor cannabiskwekers een wereld van verschil. Met name in noordelijke landen waar minder zonlicht is. Autoflowering soorten zijn niet afhankelijk van de natuurlijke lichtcyclus, waardoor ze het hele jaar door geteeld kunnen worden, indoor en outdoor, met kortere bloeitermijnen. 
 2. Nieuwe drugwetgeving in de Verenigde Staten

  De regering van president Biden wil cannabis nog voor de verkiezingen classificeren als Schedule III drug (zoals de meeste medicijnen op voorschrift), en niet langer als Schedule I (cocaïne, heroïne, ketamine…). Vooral de medicinale cannabismarkt zal daarvan profiteren, maar de nieuwe indeling komt zonder twijfel ook de aanvaarding en geloofwaardigheid van cannabis in het algemeen ten goede.
 3. Legale cannabis verovert Canadese markt

  Sinds Canada cannabis voor recreatieve consumptie in 2018 volledig legaliseerde, is de verkoop in gelicenseerde shops gestegen van amper 4% in de eerste maanden tot 73% in 2023. Dat vinden wij bij Green Grown natuurlijk een uitstekende zaak.
 4. Europa is mee

  Zwitserland, Duitsland, Portugal, Tsjechië…: zowat overal in Europa worden medische cannabisproeven en – programma’s opgestart. Malta was in 2022 het eerste land waar ook recreatieve consumptie uit de strafwet werd gehaald, vorig jaar volgde Luxemburg. “The cannabis train has left the station”, zegt Jamie Pearson, voorzitter van de investeringsmaatschappij New Holland Group. 
 5. Duitsland neemt het voortouw

  Dit jaar zou in Duitsland de grote cannabishervorming van kracht moeten worden. Persoonlijke consumptie en bezit van kleine hoeveelheden worden uit de strafwet gehaald, thuisteelt en social clubs krijgen een legaal statuut. In de volgende fase staat een commerciële uitrol op het programma, met gespecialiseerde winkels en bevoorradingslijnen. Hopelijk inspireert het Duitse voorbeeld ook de rest van Europa.
 6. Medisch gebruik in opgang

  Duitsland zet ook hoog in op het medicinale gebruik van cannabis. Als wiet niet langer een illegale drug is, kan het ook gewoon worden voorgeschreven als medicijn. Goed nieuws voor dokters die nu nog huiverig staan tegenover cannabis. En voor de producenten, die bevrijd worden van een hoop juridische en administratieve rompslomp.
 7. Goed voor het klimaat

  Cannabis neemt twee keer zoveel CO2 op als bomen, verbetert de kwaliteit van de grond en kan dienen als duurzaam bouwmateriaal. De plant zou ook een alternatief kunnen zijn voor de productie van energie. Check het partnership van Green Grown met bouwmaatschappij Cordeel. (hier linken met artikel)
 8. Legaal in Tsjechië

  Op 10 januari presenteerde de Tsjechische regering een wet om de recreatieve consumptie van cannabis te legaliseren. Medicinaal gebruik is er al toegelaten sinds 2013, persoonlijk bezit werd in 2010 uit de strafwet gehaald. Voorlopig zijn er echter geen plannen voor een legale markt.
 9. En in België?

  Je zou het de politici en de media niet aangeven, maar achter de schermen lijkt er wel degelijk een consensus te groeien over een wettelijke regulering van de cannabismarkt, zelfs aan de rechterzijde. Ook nationaal drugcommissaris Ine Van Wymersch is gewonnen voor een gesloten, commercieel systeem. Veel zal afhangen van de verkiezingen in juni, en of de partijen het dossier op tafel willen (en durven) gooien.
 10. De grow van Green Grown Cannabis Stores

  Met vijf winkels in vier grote steden zijn we meer dan ooit de Nr. 1 Cannabis Store van het land. En er volgen dit jaar nog meer vestigingen, met onze eigen productieketen als fundament. Ook voor Green Grown wordt 2024 een topjaar. 

Leave a comment