Gratis verzending vanaf 50 euro!

Wat gebeurt er als je de werkzame ingrediënten uit de cannabisbloemen haalt met een oplosmiddel? Dan krijg je extracten of concentraten die je op verschillende manieren kunt consumeren.

De eerste geconcentreerde vorm van de cannabisplant was hasj of hasjiesj, waarvan we in onze winkels verschillende varianten (<0,2 THC) aanbieden. Extracten zijn geïsoleerde cannabinoïden zoals CBD en terpenen. Ze worden uit de plant gehaald door oplossing in alcohol, met butaan, propaan of CO2, en verwerkt in uiteenlopende vormen en substanties: shatter, crumble, ice-o, wax, terpsolate… 

Hoe consumeer je die extracten?

Gewoon, door ze te roken in een joint of pijp, te vapen, of te vermengen in een tinctuur. De grote merken bieden ook hun eigen vape-pennen en cartridges aan. Zo vind je in onze winkels een breed gamma producten van het prominente merk Happease, van rooktoestelletjes tot concentraten met verschillende bijzondere aroma’s: Strawberry Field, Mountain River, Tropical Sunrise, Lemon Tree, Jungle Spirit…

Wat zijn terpenen?

Een van de populairste extracten is Terpsolate, zorgvuldig geselecteerde terpenen die in diamantachtige brokjes worden geïnfuseerd waardoor alle kwaliteiten van de terpenen optimaal bewaard blijven.

Terpenen zijn verantwoordelijk voor de geur en smaak van de plant, en zouden ook beschermende medicinale effecten hebben. 

Er zitten nog veel meer actieve stoffen in de cannabisplant, dus de horizon van de wonderlijke wereld van cannabis-extracten is nog lang niet in zicht. Ik probeer de nieuwste ontwikkelingen in elk geval op de voet te volgen en hou u op de hoogte.

Leave a comment