Gratis verzending vanaf 50 euro!

Eind februari opent in het hart van Brugge de nieuwe vestiging van Green Grown de deuren, de Nr. 1 Cannabis Store in België. Meer dan 600 jaar nadat er in de middeleeuwse Hanzestad voor het eerst hennep verhandeld werd.

Op de eerste beurs van de wereld, genoemd naar de Brugse familie Van der Beurse, werden koopwaren verhandeld uit de hele wereld. Bier en was uit Duitsland, fruit en olie uit Spanje, wol en tin uit Engeland, goud en specerijen uit Venetië, laken, linnen en tapijten uit Brugge zelf… De beste hennep (cannabis) kwam uit Rusland, en werd meestal femeel, femelen of fumele genoemd. In andere streken maakte het woord kempopgang, maar het ging allemaal om dezelfde plant, een van de oudste cultuurgewassen van de mensheid.

Green Grown blaast die oude traditie nieuw leven in, met nieuwe, kwaliteitsvolle (en perfect legale) cannabisproducten. Van bloemen (‘CBD-wiet’) om te roken of te vapen, over oliën en balsems, tot bongs, dry-herb vapes en andere gebruiksvoorwerpen voor de consumptie van cannabis.

Green Grown is een concept store. Voor de liefhebbers zijn er boeken en tijdschriften over cannabis en aanverwanten.

Na Leuven, Antwerpen, Deurne en Mechelen krijgt nu dus ook Brugge een volwaardige cannabis store. Dat is niet alleen voor de plant een beetje thuiskomen, maar ook voor Green Grown-eigenaar Joeri Perneel, geboren en getogen in de West-Vlaamse hoofdstad. Reden genoeg om van de nieuwe vestiging een succesverhaal te maken.

Green Grown Brugge: Opening eind februari 2024

Openingsuren: 10u30-18u30 op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Leave a comment