Gratis verzending vanaf 50 euro!

Spannabis is de grootste cannabisbeurs van Europa die sinds 2002 wordt gehouden. Met het stopzetten van de Highlife-beurs in Nederland en de soepelere regelgeving in Spanje zagen de organisatoren een kans en begonnen ze Spannabis. Op slechts 2 uur vliegen van Zaventem en 20 minuten met de taxi ben je al op de locatie.

Het eerste dat opvalt, naast de aangename geur, is dat dit een beurs is voor consumenten. De cannabisgemeenschap van Europa komt hier drie dagen samen om de voordelen van de plant te vieren, te eren en de nieuwste ontwikkelingen op de markt te ontdekken. De meeste grote spelers op de markt, waaronder 250 standhouders zoals Storz & Bickel, Stundenglass en Mascotte, hebben er een stand. Naast de vier grote hallen is er een centraal plein met optredens, foodtrucks en een levendige sfeer.

Ook de social clubs in Barcelona waar THC-wiet gedoogd wordt, trekken veel bezoekers, maar niet zonder risico. Ongeveer 15 clubs en hun bezoekers werden extra streng gecontroleerd door de politie (we zaten zelf in de NPK-club tijdens zo een controle). Dit jaar was er in Barcelona zelf ook extra politie aanwezig vanwege het feit dat, ondanks het gedoogbeleid, het roken van cannabis in het openbaar niet wordt getolereerd. Op de beurs zelf was hier echter niet veel van te merken, zelfs in de hallen trokken mensen zich nauwelijks iets aan van het rookbeleid.

De vele bezoekers (60.000!) hadden lege rugzakken bij zich om te vullen met gratis goodies die op de meeste stands worden uitgedeeld. Als je bekende cannabisinfluencers, -activisten of ondernemers kent, is dit de beste kans om ze tegen het lijf te lopen en een praatje te maken.

Wie dit evenement in 2025 graag wil meemaken, kan het best de website spannabis.es in de gaten houden, aangezien de volgende editie al gepland staat voor maart volgend jaar. Misschien heeft Greengrown dan zelfs een stand 😉 Gaan we met de bus ?

Leave a comment