Gratis verzending vanaf 50 euro!

‘Vermaler, verkruimelaar’: zo kun je grinder het best vertalen, toch als het over cannabis en andere kruiden gaat. En grinders a.k.a. wietcruchers heb je in alle vormen, formaten en materialen. Ik stel er graag een paar aan jullie voor.

Volgends de overlevering werd de moeder van alle grinders in 1905 uitgevonden door de Australiërs Williams Wingfield and John Balding. Niet meteen om cannabis mee te vermalen, maar wel tabak, kruiden en ander plantenmateriaal, hoofdzakelijk voor culinaire en medische doeleinden. Daarvoor gebeurde dat met de hand of tussen twee stenen. 

Metaal. Hout. Plastic.

Vandaag is de grinder een onmisbaar accessoire voor elke cannabisconsument. Hoe meer lagen of compartimentjes, hoe fijner het verkruimelde plantenmateriaal. Metalen modellen zijn duurzamer en efficiënter, maar ook duurder. Houten exemplaren zien er vaak vintage uit maar zijn wat moeilijker te onderhouden. Plastic grinders wegen en kosten wat minder, maar de tandjes verslijten sneller.

Grinder voor fijnproevers

De Grinder Design van Mascotte ziet er supercool uit en doet zijn werk perfect. Met magneetjes in het deksel, scherpe tandjes en onder het zeefje een opvangbakje en strijkschijfje. De robuuste vierdelige Mascotte Grinder Expert voldoet aan alle wensen van de ervaren roller of vaper. 

De grinders van Mascotte verdelen we exclusief, maar we bieden je in onze winkels een hele waaier aan van verschillende merken en modellen. De Grinder Krush Kube heeft een heel bijzondere vorm en is verkrijgbaar in een prachtige roze kleur. De vierdelige RAW Aluminium Grinder meet liefst 56 cm in doorsnee. Of misschien verkies je de grinders van Super Puff, met grappige opschriften als Looks like Barbie, smokes like Marley.

De grinders van Bling Bling Leaf gaan prat op hun met diamant geslepen tanden en stijlvolle ontwerp. Het Champ High model is tegelijk een eyecatcher en een technisch meesterwerkje. De ene grinder is in elk geval de andere niet.

Leave a comment