Gratis verzending vanaf 50 euro!

Voor de eerste keer in België

Met de nakende legalisering in Duitsland, het toenemende medicinale gebruik en de explosieve groei van de CBD-markt lijkt de maatschappelijke aanvaarding van cannabis stilaan een feit. Hoog tijd om er een serieus debat aan te wijden en de plant de erkenning te geven die hij al veel langer verdient. 

Op 20 februari zetten een politica, een dokter, een advocaat en een ondernemer elk hun visie uiteen, en gaan daarna met elkaar in debat over de wettelijke status van de plant, de vele medische en andere toepassingen en de toekomstperspectieven van een legale markt.

  • Jinnih Beels is fractieleidster van de SP.A in de gemeenteraad van Antwerpen, en wil daar straks ook een poging doen om burgemeester Bart De Wever van de troon te stoten. Beels is voorstander van legalisering van drugs (niet alleen cannabis) en pleit voor een gesloten commercieel systeem.
  • Patrik Vankrunkelsven is dokter en zat lange tijd in de Senaat, eerst voor de Volksunie, later voor Open VLD. Eerder dit jaar publiceerde hij het boek Cannabis als medicijn
  • Kris Luyckx is een advocaat en strafpleiter die verschillende geruchtmakende zaken heeft behandeld. In het proces tegen Hans Van Temsche vertegenwoordigde hij de familie van Oulematou Niangadou. In 2023 werd hij na het ontslag van Vincent Van Quickenborne genoemd als nieuwe minister van Justitie.
  • Joeri Perneel is de CEO van Green Grown Cannabis Stores, met een eigen distributiekanaal en vestigingen in Antwerpen, Leuven, Mechelen en Brugge de grootste cannabishandelaar en – verdeler van het land. 

    Moderator: Karel Michiels, auteur van Cannabis – De Plant, Het Medicijn, De Drug (Houtekiet)

Voor de eerste keer wordt er in België serieus gedebatteerd over cannabis, met kennis van zaken en op basis van realistische toekomstplannen. We zouden uw aanwezigheid dan ook zeer op prijs stellen. 

Waar?

Green Grown Cannabis Stores
Leestsesteenweg 62, 2800 Mechelen

Wanneer?

Dinsdag 20 februari, 19-23 uur. 

Drank en versnaperingen worden voorzien.

https://www.eventbrite.com/e/tickets-het-grote-cannabisdebat-823567752317?aff=oddtdtcreator&fbclid=IwAR2K60Imyh1qT52G-qVOsUqyR_va3O_jeo6O54p481FtSqwj52K5G4e4e50

Leave a comment