Gratis verzending vanaf 50 euro!

Waarom wij zoveel verschillende soorten vloeitjes of ‘blaadjes’ in de aanbieding hebben? Omdat rollen een hoogst persoonlijke aangelegenheid is. Lang, kort, dik, smal, biologisch of niet: voor elke rolstijl hebben wij het juiste vloeitje.

Ik rook noch rol zelf sigaretten. Maar mensen die het kunnen weten, verzekeren mij dat het Nederlandse traditiebedrijf Mascotte de beste vloeitjes heeft. Ze rollen beter, ze plakken beter en ze branden beter, in dit geval langzamer. En ze zitten verpakt in stijlvolle combi-packs, mét filtertipjes.

Magneetsluiting

Wat de mensen ook ten zeerste op prijs stellen, merk ik in onze winkels, is de unieke magneetsluiting van de Mascotte-verpakkingen. Zo houd je de vloeitjes intact, beschermd tegen het intensieve gebruik binnen en buiten.

Mascotte gaat er prat op dat voor de productie van de vloeitjes geen bomen gekapt worden, dat ze chloorvrij worden gebleekt en dat er 100% natuurlijke gom op zit. Die groene verpakking staat dus ergens voor.

Het begon in Spanje

Het gebruik van vloeitjes kwam bij ons in zwang toen de ontdekkingsreizigers naast aardappelen en andere nieuwe voedingswaren ook tabak meebrachten uit de Amerika’s. In Spanje begonnen ze die algauw te rollen in papier. Het Spaanse merk Smoking bestaat al sinds 1725, enkele jaren later begaf ook het papierbedrijf Rizla+ zich op de vloeitjesmarkt. 

Welke vloei je ook verkiest of nodig hebt, in de winkels van Green Grown zijn ze allemaal verkrijgbaar.

Leave a comment